Gisle Børge Styve: Styves Ark

Plateanmeldelser · Puls ·
Faksimilie Puls 20.12.2002
Faksimilie Puls 20.12.2002

Det kommer neppe som noen stor overraskelse for de mange millioner nordmenn som har fulgt seersuksessen "Beat for Beat" på NRK at de faste pianistene er relativt musikalske herrer. Den ene, Trond Nagell Dahl, kjenner mange også fra Hellbillies. Nå er muligheten tilstede for å hilse på Gisle Børge Styve i hans rette element. Vi mer enn ante at han er en meget allsidig pianist og vokalist.

Gisle Børge Styve har i det populære TV-programmet antyda at vi har med en musikant å gjøre som gjerne krysser sjangergrenser. I løpet av de siste åra har han visstnok også vist et bokkjøpende publikum på bokhandelen ARK på Majorstua i Oslo akkurat det samme. De av oss som ikke er faste gjester i butikken, har nå muligheten til å finne ut hva som skjer der gjennom denne sjarmerende live CD-en fra bokhandelen!

Styve er både en framifrå pianist og en meget habil og personlig vokalist. Det hersker ingen tvil om at han har hørt på mye forskjellig slags musikk, noe som også kommer til uttrykk i TV-programmet, og både i måten å spille piano på og ikke minst i måten han synger på, skinner det ofte gjennom.

Hvis Styve for eksempel nekter på at han har lytta en hel del på en vokalist som Bobby McFerrin, så kommer jeg prompte til å beskylde han for å lyge. I like stor grad som dette vokalfenomenet preges denne seansen av repertoaret som er henta fra folk som David Bowie - "Let's Dance" - i en sakte, sløy versjon, Burt Bacharach og Hal Davids "Close To You", James Taylors "Bartender's Blues", George og Ira Gershwins "But Not For Me", Charles Trenet og Jack Lawrences "Beyond The Sea", Henry Mancini og Johnny Mercers "Moon River" samt Styves fire egne tekster og melodier.

Styve plukker fordomsfritt fra pop, rock, jazz og andre kilder og framstår som en meget god formidler som har evnen til å gi enhver låt noe eget. Det er en varme og stemning i og rundt denne "konserten" som bare croonere av klasse greier å oppnå.

Med seg til å skape denne hyggelige stemninga har Styve bassisten Helge Harstad og trompeteren Per Willy Aaserud - begge korer, og perker fra tid til annen også - og det er lett å høre at disse tre karene har hygga seg sammen over lang tid.

"Styves Ark" er ikke full av all mulige slags skapninger. Den er derimot full av en hel masse veldig hyggelig, varm og groovy musikk framført av svært dyktige folk med Gisle Børge Styve i spissen.

Kilde: www.puls.no/10245.html
Pdf: Les artikkelen som pdf