Gisle Børge Styve Trio i storform

Konsertanmeldelser · Hadeland ·

Konsertanmeldelse i Hadeland 06.05.13

GRAN: Dersom en god latter forlenger livet, slik det blir hevdet, fikk mange livsforlengende medisin fredag kveld. Gisle Børge Styve og hans to medmusikanter, Helge Harstad og Per Willy Aaserud, sørget nemlig for at lattermusklene ble godt trimmet da de spilte i Hadeland kultursal. Morsomme historier, anekdoter og sprø innfall gjorde kvelden til en fantastisk opplevelse.
Og mellom alt dette fikk vi servert vakker og god musikk med en finstemt instrumentering og gode arrangementer, krydret med nydelige koringer. Aaserud er født og oppvokst på Grymyr, noe Gisle Børge Styve ikke lot gå upåaktet hen. Han viste imponerende lokalkunnskap da han på velklingende hadelending fortalte at Aaserud har vokst opp like i nærheten av «Gviinhauen». – Det merkelige er at det skrives Hvinden. Dere sier mye rart her på Hadeland, slo han fast. Musikalsk bød trioen både på egenproduserte låter og spennende tolkninger av kjente coverlåter. De sto blant annet for en neste ti minutter lang og svært fornøyelig utgave av låta «Short people» av Randy Newman. Etter et spørsmål som visstnok kom fra Rigmor, som ønsket å være anonym, gikk trioen inn på en forklaring på et av instrumentene Aaserud brukte under konserten, en munnharmonika. Eller «trynorgel», som Harstad fra Gjøvik kaller det. I godt over en time holdt bandet på, og de fikk selvsagt ikke lov å gi seg uten ekstranummer.
Trioen sørget for en perfekt avslutning på kvelden, men tidligere på kvelden hadde publikum også fått mye god, lokal musikk. Det var Hadeland Jazzforum som sto bak arrangementet, der målet også var å vise fram lokale krefter.

Pdf: Les artikkelen som pdf