Om Gisle Børge Styve Trio

Gisle Børge Styve Trio består av Gisle Børge Styve (piano, sang, ukulele), Per Willy Aaserud (trompet, kor, melodika) og Helge Harstad (bass, kor).

Gisle Børge Styve Trio har eksistert med samme besetning siden 1998, og ga i 2002 ut sin første plate ”Styves Ark” (plata ble relansert i Japan i 2011!). Plata ble spilt inn ”live” en helt ordinær handlelørdag i bokhandelen Ark på Majorstua. I denne butikken hadde trioen i mange år sin musikalske utviklingsplass og lekestue 30-40 ganger i året, til stor glede for kunder og ansatte. Etter det har det blitt utallige opptredener over hele landet, på store og små festivaler, kulturhus, klubber og lukkete arrangementer.

Trioens stadig voksende publikum reiser alltid hjem etter konsertene med et smil om munnen og fløyel om hjertet. En konsert med trioen omtales av flere som ”ren terapi av absolutt høyeste karakter”, og publikum får mulighet til å både le og gråte. Samspillgleden står i sentrum, og trioen koser vettet av seg med leken musikalitet og verbale innspill. Trioens fabelaktige evne til å kommunisere med publikum og skape god stemning blir også trukket fram i omtalene etter konsertene.

Nå er de også plateaktuelle med albumet "Here right now"! Plata inneholder originalkomposisjoner av Gisle Børge Styve, samt spennende coverversjoner av låter fra artistene Nik Kershaw, Paul McCartney, Nick Drake, Ian Hunter, Paul Simon, Salem al Fakir, Genesis og Rolling Stones. Musikken er melodisk, vakker og groovy, med fantastiske koringer og finstemt instrumentering. I sentrum står Gisle Børge Styves varme vokal og lekne piano, ledsaget av Per Willy Aaseruds trompet og Helge Harstads bass. Trioens spennende musikalske arrangementer gir også plass til fioliner, vinglass, klokkespill, perkusjon og slide-bass!

Gisle Børge Styve

Vokal, piano med mer.
Gisle Børge Styve

Oppvokst i Førde, bor på Nøtterøy. Har jobbet som utøvende musiker siden ca 1993.
Utdannet ved jazz/pop/rock-linja på Norges Musikkhøgskole.
Er en av de to pianistene og laglederne i Nrk-programmet Beat For Beat. Har vært med siden det startet i november 1999. I tillegg til Gisle Børge Styve Trio har han en duo med Heine Totland.

Per Willy Aaserud

Trompet, kor, melodika, klokkespill med mer.
Per Willy Aaserud

Oppvokst på Gran på Hadeland, bor i Oslo. Har jobbet som utøvende scene- og studiomusiker siden 1991, hovedsakelig innen genrene jazz, pop, rock, afrocubansk og ulike improvisasjonsformer.  Foruten trioen er Inger Marie Gundersen, Jonas Fjeld, Silje Nergaard, D’Sound, Niko Valkeapää, Ole Paus, Mari Boine, Jim Stärk og Bjørn Klakegg noen av de artistene han jobber med. Aaserud har medvirket på mer en 100 CD-innspillinger, samt konserter i inn og utland, fjernsyn og radio. Han mottok i 2006 den Estiske Spellemannprisen for platen Going North med Toomas Rull og Frode Barth. Også samarbeidene med Niko Valkeapää (2004), Geirr Lystrup og Hege Rimestad (2004), og Lars Bremnes (2006) resulterte i Spellemannpriser.

Helge Harstad

Kor, el-bass med mer.
Helge Harstad

Oppvokst på Gjøvik, bor i Oslo. Freelance-musiker, utdannet cand.philol. ved Universitetet i Oslo, med musikk som hovedfag. I tillegg til trioen spiller han for tiden blant annet med Niko Valkeapäa (Spellemannprisvinner i Åpen Klasse 2003) og Rikskonsert-programmet "Back to basic".
Har gjennom mange år samarbeidet tett med Lars Bremnes (Spellemannspris i viseklassen i 2006) på plater og konserter, og ellers jobbet med bl.a. Karl Seglem, Rao Kyao, Viggo Sandvik, Mari Boine, Guren Hagen, Home Groan, Dronning Mauds Land, Trollsti m.fl.